farmec.ro - Livrăm frumusețe!

marți, 10 iunie 2014

Soba centrala termica cu lemne

Sobele centrala termica cu lemne  produc agent termic pentru alimentarea caloriferelor din toata casa si/sau a incalzirii din pardosela.
Sobele centrala termica cu lemne se pot conecta la instalatia de incalzire deja existenta si pot functiona in paralel cu panourile solare.

 Cu ajutorul kiturilor de instalare sobele centrala termica cu peleti pot produce apa calda menajera pentru baie si bucatarie, apa calda ce poate fi acumulata in boiler pentru a avea intotdeauna temperatura dorita.

Sobele centrala termica cu lemne Edilkamin constituie punctul culminant a 50 de ani de activitate in acest sector; combustie optimizata, randament maxim cu emisii scazute favorizand o incalzire ecologica si economica.
Astfel vom ecosnomisi si bani dar vom avea si placerea de a auzi si a vedea lemnele trosnind in casa.

edilkamin.ro

Centrala termica semineu

Cu ajutorul kiturilor de instalare sobele centrala termica cu peleti pot produce apa calda menajera pentru baie si bucatarie, apa calda ce poate fi acumulata in boiler pentru a avea intotdeauna temperatura dorita.

Datorita interiorului generos al focarului puteti folosi focarul centrala termica si pentru a gati, montand in interiorul acestuia un rotisor.

Folosind ca si combustibil lemnul semineele centrala termica Edilkamin incalzesc in mod ecologic  si economic beneficiind de cea mai inalta tehnologie la standarde europene.
Cu alte cuvinte,pe langa design,placerea de a avea in casa un semineu,vom putea incalzi in acelasi timp toata casa.

Beneficiind de o experienta de mai bine de 30 de ani in producerea semineelor centrala termica,producatorul garanteaza facila utilizarea a acestor produse in siguranta maxima.



edilkamin.ro


Centrala pe gaz

Centrala termica se alege in functie de mai multe criterii tehnice care sa aiba in vedere urmatoarele: necesarul de energie al locuintei: suprafata si volumul spatiului ce trebuie incalzit, numarul de consumatori de apa calda menajera, numarul de bai si de bucatarii si gradul de izolare al locuintei. Astfel cele mai importante 5 criterii de alegere a unei centrale termice sunt:
Capacitatea centralei termice de furnizare a apei calde
Producerea de ACM depinde  de puterea termica a centralei si se masoara prin debitul obtinut in litri/minut la o diferenta de temperatura (DT) intre apa rece din retea si apa calda de la robinet de  30 – 35  grd.C . Cu cat puterea centralei este mai mare cu atat debitul de acm este mai mare , si astfel nr de consumatori simultani , mai mare . Este bine de stiut ca debitul maxim al unui robinet este de 10 – 11 l/min , iar la o para de dus de 7 – 8 l/min . De aceea, pe timp de iarna , pentru 2 consumatori simultani ( 1 dus si 1 robinet ) puterea centralei trebuie sa fie cel putin 28 – 30 KW . Pentru un confort sporit din punct de vedere al producerii de apa calda menajera, exista posibilitatea ca pe langa centralele mixte ( care produc apa calda in regim instant ) , sa alegem centrale cu boiler incorporat (rezervor de acumulare acm incorporat in centrala ) sau centrale care produc doar incalzire iar producerea de apa calda se face prin cuplarea acestora la un boiler indirect ( cu schimbator de caldura tip serpentina) .Cu cat volumul de apa calda stocat este mai mare cu atat confortul si utilizarea mai multor consumatori simultani creste .
Randamentul si eficienta energetica a centralei termice – pentru un randament si o eficienta ridicata se poate opta pentru o centrala termica in condensare
Principala diferenta intre cele 2 tipuri de centrale (centrale clasice si centrale in condensare ) o constituie eficienta energetica : centralele clasice au o eficienta (randament) de pana la 92-94 % (in functie de model ) iar cele in condensare ajung la o eficienta de 107-109 % datorita componentelor speciale ce permit recuperarea caldurii din condens .    Aceasta se traduce printr-un consum mai mic de combustibil (cu pana la 35 % ) pentru producerea aceleasi cantitati de caldura .
Centralele in condensare pot functiona pe orice tip de instalatie de incalzire : prin radiatoare sau prin pardoseala (cu agent termic la temperatura ridicata sau la temperatura joasa ) . Practic, diferenta de pret dintre centrala clasica si cea in condensare (din aceeasi gama si de aceeasi putere ) se amortizeaza in aprox. 3 ani , si daca tinem cont ca durata medie de viata a unei centrale este de 10 ani ,  in toata aceasta perioada putem economisii mai mult de jumatate din pretul unei centrale noi .
Sistemul de informare si diagnoza – in acest fel poate fi consultata permanent starea de functionare a echipamentului
Impreuna cu noua tehnologie, centralele moderne dispun de sisteme de informare si de autodiagnoza care ajuta la verificarea in permanenta a starii de functionare a centralei .  Informarea si autodiagnoza se pot face fie cu text in clar , fie prin coduri sau combinatie de leduri  . Acest aspect este folositor atat utilizatorului echipamentului cat si instalatorului care monteaza centrala sau tehnicianului de service care  executa lucrarile de revizie si intretinere ale centralei , micsorand in acest fel substantial timpul de interventie .
 Siguranta in exploatare (protectie la inghet, evacuarea gazelor arse, etc)
Siguranta in exploatare este cea mai importanta masura luata de  producatorii de centrale termice , si de aceea centralele moderne ofera siguranta in exploatare din toate punctele de vedere : siguranta la lipsa gaz (protectie asigurata prin electrodul de ionizare), protectie la lipsa apa in instalatie (prin senzor de presiune,presostat de minim sau sonde de temperatura) , siguranta la evacuarea gazelor arse ( protectie realizata cu ajutorul ventilatorului si presostatului de aer ) , protectie dubla anti-inghet . De aceea este imperios necesar ca echipamentul sa poarte marcajul CE , ceea ce dovedeste ca acesta a fost testat si verificat in conformitate cu normele Comunitatii Europene .

e-nergia.ro



luni, 9 iunie 2014

Centrala pe lemne

Centrala cu gazeificare sau cu ardere clasica?

Daca va veti cumpara o centrala termica cu gazeificare, veti beneficia de un cazan care va fi mult mai usor de curatat si de o camera de ardere, pentru lemne, mult mai spatioasa (veti putea introduce mai multe lemne si mai lungi). Arderea va fi mai eficienta datorita arderii inverse, prin gazeificare, iar nivelul de noxe va fi redus.
Trebuie sa stii insa, ca intr-o centrala cu ardere clasica, fara gazeificare, poti introduce si lemne “verzi” (neuscate), insa intr-una cu gazeificare va trebui sa introduci numai lemne uscate (cumparate din timp – 1 an sau 2 inainte). Citeste mai multe detalii despre randamentul unei centrale cu gazeificare, in articolul lemne de foc pentru centrala cu gazeificare.
Importanta cazanului si puterea necesara a acestuia
Un detaliu important cand decideti sa cumparati o centrala pe lemne este alegerea cazanului. Cazanele au puteri diferite, iar alegerea acestuia se va face in urma unui calcul al necesarului termic al casei/locuintei, calcul pe care il va face un specialist si care depinde de volumul camerelor, de termoizolatia casei si chiar de zona unde este construita locuinta.
radiator calorifer montat
Radiatoarele/caloriferele si conducetele
Caloriferele (radiatoarele) au o mare importanta, asadar alegerea lor trebuie facuta cu grija.
Tevile sau conductele. Cele mai bune, in opinia majoritatii, sunt tevile de cupru, insa sunt si cele mai scumpe. O instalatie pe cupru este multt mai costisitoare decat una pe pexal sau polipropilena (pe scurt ppr). Trebuie sa stiti ca instalatiile cu tevi ppr/polipropilena nu rezista la temperaturi ale agentului termic mai mari de 90 grade.
Cosul de fum
Nu trebuie ignorat cosul de fum, materialul din care va fi facut. De tirajul cosului va depinde eficienta totala a instalatiei. Cosul evacuaeaza gazele rezultate prin arderea lemnelor sau a peletilor, prin fenomenul numit tiraj.
Burlanul dintre sursa de caldura si cos trebuie sa fie cat mai scurt si sa fie in panta (nu la orizontala)
Componentele de baza ale unei centrale termice: cazanul, supapele de siguranta, vana termica de securitate, vasele sau vasul de expansiune, pompa/pompele de circulatie, preparatorul de apa calda menajera.
Distribuitoarele
Aveti posibilitatea, optional, sa atasati distribuitoare la instalatie cu ajutorul carora puteti opri anumite trasee ale agentului termic, spre anumite radiatoare sau camere, cu ajutorul unor robineti.
Boilerul
Un boiler cu o capacitate mai mare, va avea nevoie de mai mult timp pentru incalzirea apei din el, insa daca in casa locuiesc mai multe persoane el va fi necesar. Boilerul va fi trecut iarna pe traseul centralei, deci incalzirea lui se va putea face pe lemne, iar vara pe curent, astfel incat sa aveti apa calda chiar daca centrala este oprita.


sursa casadex.ro

Incalzirea in pardoseala

Daca va ganditi sa montati o  instalatie de incalzire in pardoseala, acest articol va va ajuta sa luati decizia finala.

Incalzirea prin pardoseala este o idee care atrage din ce in ce mai multa lume. In jurul ei s-a creat o aura de sistem revolutionar si incontestabil superior tuturor celorlalte- sistem despre care se spune ca se poate aplica oriunde. Chiar asa sa fie? Chiar e  incalzirea prin pardoseala panaceul in materie de incalzire interioara? Cat e adevar, si cat e reclama in aceste sustineri?

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Caldura este uniform repartizata, pe intreaga suprafata a pardoselii, determinand un confort termic ridicat si, mai ales, constant. Lucrul acesta este foarte important pentru oricine dar, mai ales, pentru familiile cu copii mici. Acestia umbla mult pe burta sau genunchi, iar multe dintre pardoselile clasice (gresia, dar si parchetul) raman reci, prin natura lor, chiar si in camere bine incalzite.

Caldura circula de jos in sus, incalzind intai picioarele, care sunt cele mai termo-sensibile extremitati ale corpului uman.

Se fac reale economii banesti. Astfel ca, pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua trebuie incalzita la cel mult 25C,  ceea ce este mai mult decat suficient (caci senzatia de rece sau cald vine in primul rand de la extremitati).

Aspectul estetic al incaperii se imbunatateste considerabil. Se renunta la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. Disparitia caloriferului nu are doar un efect estetic, ci si unul foarte pragmatic: creste spatiul util. Un perete, inainte blocat de calorifer, devine liber pentru alte utilizari.

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala necesita o foarte buna izolare a cladirii. Podeaua, dar si peretii trebuie sa aiba minime pierderi de caldura. Prin urmare, acest sistem functioneaza foarte bine mai ales in cazul cladirilor noi, bine termoizolate.

Cand se face proiectul incalzirii prin pardoseala,stabiliti inclusiv finisajul podelei. Daca ati stabilit initial ca va fi gresie, sau parchet, acest lucru va ramane batut in cuie cat timp va exista acel sistem de incalzire. Inlocuirea finisajului se poate face doar impreuna cu inlocuirea sistemului de incalzire. In plus, daca pe o pardoseala din gresie se pune mocheta, emisia de caldura se poate reduce la jumatate!

sursa.casamea.ro



Cum sa construiesti o casa din lemn

In link,aveti un filmulet cu pasii necesari constructiei unei case din lemn.

https://www.youtube.com/watch?v=H4SweZdR0fU

Construit de mastercon.